ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  ΚΔΤΤΠΠΣ
  1 2 3 4 5 6
  7 8 9 10 11 12 13
  14 15 16 17 18 19 20
  21 22 23 24 25 26 27
  28 29 30 31

  09/08/2013


  "Κύκλωψ": Επόμενος σταθμός το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στις 18 Αυγούστου

  Ο "Κύκλωψ" του Ευριπίδη, το μοναδικό σωζόμενο σατυρικό δράμα, μετά τις παραστάσεις του στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στα Ιωάννινα, ταξιδεύει στις 18 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα.

  Και μια ειδική προσφορά περιμένει όσους αγοράσουν εισιτήριο για τον Κύκλωπα στην Καβάλα: με την αγορά του εισιτηρίου τους μπορούν να αγοράσουν εισιτήριο για τις Τραχίνιες στις 24 Αυγούστου στην τιμή του φοιτητικού, 12€. 

  Κύκλωψ
  Ο Κύκλωψ του Ευριπίδη πραγματεύεται από μια άλλη οπτική γωνία τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο νησί του κύκλωπα Πολύφημου. Όταν ο Οδυσσέας, ο πολυμήχανος και επινοητικός ήρωας της Οδύσσειας, καταφτάνει στο νησί του Κύκλωπα για να βρει προμήθειες ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ιθάκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια κοινωνία που βασίζεται σε πρωτόγονα ένστικτα.  Μια ιστορία γεμάτη κωμικά στοιχεία με τον χορό των σατύρων να δίνει τον τόνο όπου η ανθρώπινη ευφυΐα, η ευστροφία και η επινοητικότητα κατατροπώνουν την κτηνώδη δύναμη και τη στυγνή βία.


  Η ταυτότητα της παράστασης

  Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου
  Διασκευή: Βασίλης Παπαβασιλείου – Σωτήρης Χαβιάρας 
  Σκηνικά – κοστούμια: Μαρί Νοέλ Σεμέ
  Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
  Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
  Κίνηση: Sinequanon
  Βοηθός σκηνοθέτη: Νικολέτα Φιλόσογλου
   
  Διανομή

  Οδυσσέας: Νίκος Καραθάνος
  Κύκλωπας: Δημήτρης Πιατάς
  Σιληνός: Νίκος Χατζόπουλος

  Χορός: Γιώργος Γιαννακάκος, Θανάσης Δήμου, Ηλίας Ζερβός, Βασίλης Καραμπούλας, Κώστας Κοράκης, Γιάννης Κότσιφας, Λαέρτης Μαλκότσης, Άγγελος Μπούρας, Μιχάλης Οικονόμου, Χρήστος Σαπουντζής, Μιχάλης Σαράντης, Γιώργος Συμεωνίδης,  Χάρης Τζωρτζάκης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Σωτήρης Τσακομίδης, Γιωργής Τσουρής, Νικόλας Χανακούλας.


  Φωτογραφίες Βασίλης Μακρής